محل تبلیغات شما

قرقاول از پرندگان بومی ایران است ، روزگاری این پرنده را می توانستیم در هر باغ و کشتزاری دید، اما به رغم شکارهای بی رویه ؛ هم اکنون چندان به وفور یافت نمی شود ، هرچند که این پرنده در حمایت سازمان محیط زیست و شکار ممنوع قرار دارد ، اما در طی ۱۷ سال گذشته تعداد آنها به شدت رو به کاهش نهاده . و این به دلیل عدم وجود زیستگاه و پناهگاه مناسب برای این پرنده زیبای ایرانی‌ست ، تعدادی از این پرندگان به سبب نابودی زیستگاه های اصلی خود به فرودگاه ها و دشت های غیر قابل دسترس عموم پناه آورده اند و به رغم عادی دانستن وضعیت این پرنده توسط سازمان محیط زیست ، این پرنده در معرض خطر انقراض نسل قرار دارد.

قرقاول یا به گویش تالشی "ویشه سوک"  و نام علمی Phasianus Colchicus می باشد. .شهرستان تالش به دلیل داشتن زیستگاههای ارزشمندطبیعی ،جنگلها ،بوته زارها و درختزارهای در محدوده نوار جلگه ای یکی از بهترین مناطق جوجه آوری و محل زیست قرقاول در استان گیلان است. شکار غیر مجاز ،تخریب و محدودیت زیستگاه در نتیجه توسعه مناطق روستایی، باغات و مزراع کشاورزی  زیستگاه این گونه ارزشمند را دچار تعت زیادی کرده است به طوریکه بر اساس پایش‌های صورت گرفته جمعیت قرقاول  در سالهای اخیرکاهش چشمگیری داشته است.. قرقاولهای ایران همه از یک گونه اند ولی با توجه به پراکندگی جغرافیایی و تفاوت های ظاهری  شامل چهار زير گونه زیر هستند :

قرقاولهاي تالش از آستارا تا چالوس -منطقه ارسباران و دشت مغان -قرقاولهاي گلستان از حدود بابل تا پارك گلستان - قرقاولهاي سرخس در جنگلهاي مرزي سرخس (هريرود)

زيستگاه اين پرنده در جنگلهاي مرطوب، بوته‌زارهاي تمشك و درختان پهن‌برگ يا خزان‌كننده بوده كه در زير بوته‌هاي آنها آشيانه مي‌كندو انواع بالغ از برگهای درختان، ات ،تمشك ، دانه‌ها و ميوههاي جنگلي تغذيه می‎کنند و افزايش و كاهش ميوه‌هاي جنگلي و ات در جمعيت اين پرنده موثر است.

 

 

قرقاول پرنده ای زیبا ،خوش رنگ و خوش صدا بومی جنگلهای تالش

وزغ تالشی Bufo eichwaldi

حفظ محیط زیست را به باور ذهنی کودکان تبدیل کنیم

پرنده ,، ,زیستگاه ,قرقاول ,قرقاولهاي ,های ,این پرنده ,پرنده در ,به رغم ,سازمان محیط ,به دلیل

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مهندسی آب و فاضلاب